URL : Jumbo receptenkaart 39 / aangepast
Karbonades met mosterdjus en sperziebonen
 Hoofdgerecht
 4 porties
 20 min.
 Iets pittig
 Bakken/Koken
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 4 ribkarbonades
  • 4 el. vloeibare magarine
  • 600 gr. (gebroken) sperziebonen
  • 600 gr. minikrieltjes
  • Kopje water
  • 75 gr. schapenfeta
  • 2 el. tomatenketchup
  • 2 el. mosterd
  • Bereidingswijze

    Bestrooi de karbonades naar smaak met peper en zout. Verhit in een koekepan de 4 el. vloeibare magarine en bak hierin de karbonades 15 tot 20 minuten. Geregeld omkeren. Kook ondertussen de sperziebonen in ongeveer 8 minuten gaar en giet ze af. Bak de krietjes. Leg het gare vlees op ene bord en leg er een bord bovenop om het warm te houden. Voeg vervolgens het kopje water toe aan het bakvet en laat het even bruizen. Letop voorzichtig, kan erg spetteren en is erg heet. Roer de tomatenketchup en de mosterd er door en laat het een halve minuut door koken.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 538 kcal / Eiwit 37 gr. / Vet 26 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 39 gr.
    Suggesties :

    Wijn : Canepa Novisimo Chardonnay (Chili, wit, droog, 75cl.)